Stádium-díj


A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap a múlt évben a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diákságának a nemzeti és a keresztény értékrend megszólítása érdekében megalapította a Stádium-díjat. A Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díj a diákság szavazata alapján három kategóriában adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány és a művészet területén Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el.

A díj adományozására a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diáksága tehet javaslatot oly módon, hogy minden év január 1-től a márciusi ifjak emlékét felidéző Nemzeti Ünnepünkig (március 15-ig) a díjazottakra az illetékes diákönkormányzatnál, vagy az iskola vezetőségénél írásban jelölteket állíthat. Az iskolák az írásbeli jelöléseket legkésőbb március 25-ig megküldhetik a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumának.

A díj társadalmi fővédnöke Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, a család részéről felkért fővédnök gróf Széchenyi Géza, gróf Széchenyi István dédunokája. 


Területek


Közélet

Nemzetfejlesztő, teremtő munka: elméleti, bölcseleti, jogalkotási, gyakorlati, gazdaságépítés terén.

Tudomány

A természettudományok, bölcsészettudományok, és társadalomtudományok, valamint ezek alkalmazott területei.

Művészet

Irodalom, képző-, zene-, tánc-, ipar-, színház és filmművészet valamint az építészet területei.

Jelöltek

Ide kerülnek az általatok kiválasztott jelöltek 

jelölt neve:

jelölte:                                  intézmény

jelölők száma:

név:

kategória:

"Rövid indoklás"

Partnerek

Lépj magasabb szintre